Clubul de Taekwon-Do „Stolas Leukas”

octombrie 26, 2009

Clubul de Taekwon Do “Stolas Leukas” a fost fondat în anul 1997 de către Vasile Filat, preşedintele clubului şi deţinătorul centurii negre, V Dan, formând două grupe de Taekwon Do, una în Chişinău şi alta în satul Lăpuşna. Încă de la bun început Preşedintele Clubului, Dl.Vasile Filat şi-a propus drep viziune să crească o generaţie de tineri educându-i în spiritul valorilor creştine, tineri ce vor merge în localităţile din ţara noastră pentru ai învăţa pe copii, disciplină, respect, perseverenţă şi adevărurile Sfintelor Scripturi ce ne pot schimba viaţa şi caracterul nostru.

Astăzi în cadrul clubului activează 20 de instructori ce îşi desfăşoară activitatea în 17 localităţi din ţara nostră, predând Taekwon-do şi studiu biblic inductiv la mai mulţi de 650 de elevi. Iar trei din ei sunt misionari în două ţări musulmane. Până în prezent clubul a pregătit 28 de centuri negre, multipli campioni naţionali, internaţionaşi şi europeni, iar anul acesta sportivii Sergiu Filat şi Alexei Tentiuc s-au întors acasă de la cel de-al VII-a Campionat Mondial cu medalii de aur şi bronz. Totuşi cea ma mare realizare pentru club rămân vieţile transformate ale tinerilor.

Clubul se bucură de aceste realizări măreţe, anul acesta fiind cel de-al doisprezecelea an de la fondarea sa. Cu acest prilej mulţumim tuturor celor care ne-au învăţat şi care au investit în noi. Şi vrem să mulţumim în primul rând învăţătorului nostru Vasile Filat, care timp de 12 ani a fost totdeauna cel care ne-a povăţuit şi a contribuit la formarea caracterului nostru. De asemenea aducem mulţumiri şi lui Sergiu Filat, vicepreşedintele clubului, fiid şi el alături de noi şi învăţându-ne. De fapt suntem recunoscători tuturor celor care s-au implicat în viaţa acestui club şi fără de care nu se putea activa. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să aveţi bucurie şi împlinire de la realizările clubului “Stolas Leukas”.

Lasă un comentariu